Στην πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στον περιφερειακό δρόμο Βόλου-Τσαγκαράδας, δεσπόζει το Αρχοντικό Κοντού, το οποίο χτίστηκε πριν από 122+ χρόνια. Ο Κοντός ήταν πρόξενος της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Η οικογένεια συνδέθηκε με ένα βαρύ πένθος που προήρθε όταν τα αγόρια της οικογένειας πέθαναν από φυματίωση. Σύμφωνα όμως με το θρύλο που είχε δημιουργηθεί, η οικογένεια δηλητηριάστηκε από μία σαύρα που είχε πέσει στο γάλα την ώρα του πρωινού.

Έκτοτε το σπίτι άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες και οι ένοικοι να πεθαίνουν αιφνιδίως ή τουλάχιστον περίεργα, μέχρι το 1941, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν τα Λεχώνια, το σπίτι χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο των Γερμανών, μέχρι και την απελευθέρωση του χωριού το 1944. Βασανιστήρια έλαβαν χώρα εντός του χώρου, από την Γκεστάπο, μιας και χρησιμοποιήθηκε το κτίριο ως έδρα των Γερμανών..

Οι δε γείτονες λένε ότι ακόμη τα βράδια ακούν κραυγές και κλάματα.. Κάποιοι πιο τολμηροί λένε πως αν μπεις μέσα στο κτήριο, όσο δυνατά κι αν φωνάξεις δεν ακούγεσαι έξω.